Nieuws

CEO van Julius Bär verhuist onverwachts naar Pictet

Boris Collardi heeft ontslag genomen als ceo van Julius Bär om de vermogensbeheerdivisie van Pictet te gaan leiden.

Reuring in de Zwitserse bankenwereld. Boris Collardi, de baas van private bank Julius Bär Group, heeft zijn ontslag ingediend om halverwege 2018 de vermogensbeheertak van concurrent Pictet (als co-head, samen met Reemy Best) te leiden.

Collardi is per direct opgevolgd door Bernhard Hodler die tot nu toe bij Julius Bär de functie van COO (chief operating officer) bekleedde.

Collardi bestuurde Julius Bär vanaf 2009. Hij werd CEO op 34-jarge leeftijd. Onder zijn leiding nam het beheerd vermogen van de Zwitserse pivate bank, mede door tal van kleine overnames, hard toe van 150 miljard Zwitserse frank naar 393 miljard Zwitserse frank nu. Ter vergelijk: Pictet heeft 462 miljard Zwitserse frank onder beheer.

Overnamemachine

Meest aansprekend was de overname van de vermogensbeheerdivisie ex-VS van Merrill Lynch. Onlangs opende Julius Bär vier nieuwe kantoren in het VK en nam het daar ook negen vermogensbeheerspecialisten van Barclays over. Nieuw was ook de ambitie om in Azië hard te groeien.

Collardi, die lange tijd in Singapore werkte, wilde dat Bär daar op termijn een derde van zijn omzet zou gaan behalen. Van een puur West-Europese private bank voor de rijksten werd Julius Bär tijdens Collardi een wereldspeler.

Julius Bär is natuurlijk niet blij met het vertrek van Collardi maar blijft beleefd: "While we regret losing him, we respect his personal desire for a change and wish him all the very best for his future." Op de beurs verloor het aandeel op het nieuws ruim 4%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022