Nieuws

2018: De 7 trades van Goldman Sachs

Hoe te beleggen in 2018? Goldman Sachs heeft zeven kansrijke transacties in de aanbieding.

Goldman Sachs gaat voor het komend jaar uit van aanhoudende groei van de wereldeconomie, maar ziet tegelijkertijd de onzekerheid toenemen als gevolg van de hoge waarderingen. Vooral de opkomende markten worden nog altijd aantrekkelijk gevonden.

In tegenstelling tot concurrerende vermogensbeheerders, die hun outlook niet vergezeld laten gaan van duidelijke transactie-adviezen, geeft Goldman Sachs voor volgend jaar zeven kansrijke tips.

  1. GS rekent op meer renteverhogingen door de Federal Reserve dan de markt. Goldman Sachs denkt dat de Amerikaanse 10-jaars rente eind volgend jaar 3,0% bedraagt. Dus: short de 10 year US Treasuries.

  2. GS gaat uit van een verder verzwakkende dollar tegenover de yen en vooral euro. De richtprijs voor de koers van de dollar tegenover de euro is 130. Dus: long euro.

  3. De economische groei in de opkomende markten is hoger dan elders. Dus: long aandelen opkomende markten.

  4. De verwachte inflatie in Europa zal volgens GS hoger uitvallen dan de markten hebben ingeprijsd. Dus: koop de 5-year forward inflation swaps.

  5. De Amerikaanse groei staat onder druk. Dat kan Amerikaanse bedrijven raken. Dat geldt speciaal voor bedrijven met een lage kredietwaardering. Dus: long wereldwijde obligaties en short US High Yield.

  6. Voor Azië heeft GS vooral vertrouwen in de economische groei van India, Indonesië en Korea. Dat heeft zijn effect op valuta. Dus: long INR, IDR, KR en short SGD (Singapore dollar) en JPY (Japanse yen).

  7. De aanhoudende economische groei is gunstig voor de vraag naar grondstoffen. In Zuid-Amerika profiteren vooral Brazilië, Chili en Peru. Dus: long valutamandje BRL (Braziliaanse reaal), CLP (Chileense peso), PEN (Peruaanse sol) en short Amerikaanse dollar. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen