Nieuws

Rendement vermogensbeheerders 1,2% in derde kwartaal

Het rendement van vermogensbeheerders groeide in het derde kwartaal van 2017. In een neutraal profiel werd gemiddeld een winst van 1,2% gerealiseerd.

Ondanks een zwak tweede kwartaal staan de meeste partijen nog steeds in de plus. Het gemiddeld rendement over de eerste negen maanden van het jaar van een neutraal profiel komt uit op 3,6%, zo blijkt uit cijfers van Beleggingsmatch. 

De grootste winst is zichtbaar in de offensieve profielen. Het gemiddelde rendement in het zeer offensieve profiel bedraagt 1,6%, te danken aan de stijgende beurskoersen wereldwijd.

De tussenstand tot en met het derde kwartaal van 2017 is - ondanks het verlies in het tweede kwartaal - positief. In het neutrale profiel is gemiddeld 3,6% rendement behaald.

 

Zeer defensief laagste rendement

In het zeer offensieve profiel bedraagt het gemiddeld rendement 5,7%. Zeer defensieve beleggers zijn dit jaar niet gelukkig, zij behaalden slechts 0,5% rendement, aldus Beleggingsmatch. 

Met name in de profielen (defensief en neutraal) met een hogere weging obligaties is er outperformance van actieve vermogensbeheerders ten opzichte van hun passieve collega’s.

In de offensieve profielen zien we dit kwartaal het tegenovergestelde, daar laten passieve vermogensbeheerders een hogere performance zien.

Passief blijft achter

Over de gehele linie blijven de passieve vermogensbeheerders achter op hun actieve collega’s. In het gemiddelde profiel is het verschil maar liefst 1,6%.

Voor het berekenen van de gemiddelde rendementen van vermogensbeheerders gebruikt Beleggingsmatch de ProNL index.

Dit is een samengestelde index van de rendementen van alle professionele vermogensbeheerders op basis van de data van beleggingsmatch.nl.

Hieronder kunt u de verschillende rendementen vergelijken:

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie