Nieuws

MiFID II drijft beleggers in de armen van ETF's

MiFID II is nog een extra reden om over te stappen van actieve naar passieve fondsen.

De nieuwe regels voor de financiële sector, beter bekend als MiFID II, zullen beleggers nog meer in de armen van index- en ETF-beleggers drijven.

Dat was toch wel de algemene mening op de Inside ETF’s Europe-conferentie in Londen, waar Citywire verslag van doet.

Researchkosten

De belangrijkste reden om vanwege MiFID II over te stappen van actief naar passieve fondsen zijn de researchkosten, zo was de algemene mening. Vanaf januari 2018 moeten assetmanagers die helemaal elf dragen en transparant maken. Vermogensbeheerders moeten alleen nog kiezen of ze die rekening doorschuiven naar hun klanten, of dat ze deze zelf betalen.

Asset managers, vooral de kleintjes, die dat er niet voor over hebben, zullen eerder geneigd zijn te kiezen voor ETF’s. Die zijn geen researchkosten voor nodig. Lekker makkelijk.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen