Nieuws

Amundi lanceert Food for Generations-fonds

CPR, onderdeel van Amundi, lanceert een nieuw fonds dat zich concentreert op alle aspecten rond voeding.

Het voedselfonds is een van de thematische fondsen van CPR AM en wordt beheerd door Stephane Soussan en Anne Le Borgne. CPR AM is het onderdeel van Amundi dat zich concentreert op wereldwijde beleggingsthema’s.

In totaal heeft CPR meer dan vijf miljard euro aan vermogen onder beheer. Bij de wereldwijde thema’s gaat het bijvoorbeeld om de verouderende bevolking, veranderende leefgewoonten en de toekomstige vraag en aanbod naar en van grondstoffen.

Bij het Food for Generations-fonds gaat het om de eetgewoonten van een stijgende wereldbevolking. Volgens CPR zal de wereldbevolking tussen nu en 2050 met 2,2 miljard mensen stijgen naar een totaal van 7,5 miljard inwoners.

Duurzame benadering

Om die hoeveelheid mensen van voedsel te voorzien zal de landbouwproductie niet alleen aanzienlijk moeten stijgen, maar zal ook een meer duurzame productie en een betere kwaliteit aan producten worden verlangd.

Het Food for Generations-fonds wil daarop inspelen door te beleggen in de bedrijven die het meest van de veranderingen kunnen profiteren. Het gaat dan om bedrijven die de belangrijkste groei laten zien, maar ook bedrijven die uitblinken door een duurzame benadering.

Naast de financiële criteria zijn ook ESG (Milieu, Sociale en Corporate Governance) criteria van belang In totaal houdt het CPR team een groep van 600 bedrijven in het oog. Daaruit zal een selectie van ongeveer 60 fondsen worden gebruikt om de portefeuille van het fonds samen te stellen.

Het is de intentie om een beter dan gemiddeld rendement te behalen over een beleggingshorizon van vijf jaar. De graadmeter die wordt gehanteerd is de MSCI World Net Return Index, waarbij het dividend niet opnieuw wordt belegd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022