Nieuws

Vastgoed belangrijkste thema op Chinees partijcongres

Morgen komt de Chinese communistische partij bijeen voor haar 19de partijcongres. Volgens Fidelity International wordt vastgoed het belangrijkste beleidsthema.

“Het Congres zal het huidige beleid van hervormingen voortzetten. We zouden ons pas zorgen maken als dat niet zo zou zijn,” zegt Catherine Yeung, Investment Director bij Fidelity International.

“Maar in welke richting de vastgoedsector hervormd wordt, is wel van belang de komende vijf jaar. Vastgoed blijft het ijkpunt voor beleggingen in China.” Fidelity International voorziet dat er beleid word aangekondigd om de vastgoedcyclus te versoepelen, of maatregelen om de sector te stabiliseren.

Yeung: “Dat kan in de vorm van belastingmechanismes, of met programma’s voor langetermijnhuur. In ieder geval moet het nieuwe beleid op het juiste moment en op een evenwichtige manier vorm krijgen. Te veel of te snel beleid kan het lastig maken voor kopers.”

Bryan Collins, Fixed Income Portfolio Manager bij Fidelity International, verwacht wel dat de sector wat afkoelt. “Vastgoed is nu eenmaal een cyclische sector. Beleggers kunnen troost vinden in de Chinese urbanisatiegraad. Die zal tegen 2020 nog steeds maar 60% bedragen. China heeft grootschalige plannen voor stadsontwikkeling. Er komen nieuwe steden en districten, en het openbaar vervoer wordt van wereldniveau. Dat ondersteunt de opkomst van een duurzamere, consumentgedreven en verstedelijkte economie.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen