Nieuws

Fed dwingt hedgefondsen tot actie

Hedgefondsen hebben hun portefeuilles aangepast in reactie op Trumps belastingplannen en het krappere rentebeleid van de Fed.

Hedgefondsen hebben hun portefeuilles flink aangepast in een week dat de kans op normalisatie van het Amerikaanse rentebeleid is gegroeid en Donald Trump een grote belastinghervorming aankondigde. Dat meldt de vermogensbeheerder Lyxor, een dochter van Société Générale.

Lyxor onderscheidt vier groepen hedgefondsen: fondsen die zich specialiseren in trends (CTA’s), long-shortfondsen, fondsen die zich richten op speciale gebeurtenissen en macro-fondsen.

CTA's contrair

De CTA’s hebben in reactie op de Federal Reserve hun longposities in Europese en Amerikaanse obligaties weer deels opgebouwd. Ze hebben meer goud in portefeuille en blijven negatief over de dollar, met name tegenover kleinere valuta's. De fondsen zijn hiermee het meest contrair van alle hedgefondsen.

Long-short

Long-short-managers hebben hun exposure in Amerikaanse financials en consumentenaandelen vergroot. Ze hebben bovendien meer cyclische fondsen uit Europa aan de portefeuille toegevoegd ten koste van health care -aandelen en grondstoffen.

Event driven

De zogenoemde event driven-managers hebben weinig veranderd. Zij profiteren het meest van een Amerikaanse belastinghervorming.

Macro-fondsen

De macro-fondsen hebben in tegenstelling tot de CTA’s zwaar ingezet op de Amerikaanse dollar met name versus de euro. Ze zijn negatiever geworden over grondstoffen, en bij obligaties zijn ze long VS en short Europa.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen