Nieuws

Invesco koopt BulletShares van Guggenheim Investments

Invesco, de moeder van PowerShares, betaalt Guggenheim Investments 1,2 miljard dollar om ETF-aanbieder BulletShares over te nemen.

Woensdag was het nog een gerucht, inmiddels blijkt het waarheid. Invesco, de moeder van PowerShares, neemt ETF-aanbieder BulletShares, dochter van Guggenheim Investments, over voor 1,2 miljard dollar in contanten. Hierdoor wordt niet alleen het ETF-palet van Invesco verder uitgebreid, maar koopt het ook 36,7 miljard dollar omder beheer. Met de overname komt het totale ETF-vermogen onder beheer van Invesco uit op 196 miljard dollar.

Invesco heeft grote ETF-plannen. In augustus kocht het al ETF-aanbieder Source. Dat was een iets kleinere deal dan die van vandaag. In een industrie waarbij schaalgrootte steeds belangrijker is, is het niet meer dan logisch dat er wordt geconsolideerd. Met fee's die alleen maar verder omlaag gaan en klanten die in alles willen kunnen beleggen, is er voor de kleine ETF-aanbieders steeds minder bestaansrecht.

Invesco zegt met name blij te zijn met BulletShares omdat diens producten weinig overlap hebben met die van PowerShares Source, en omdat BulletShares een naam heeft op smartbetagebied, een populaire tak binnen de passieve beleggingswereld.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen