Nieuws

Pieter Furnée hoofd client coverage verantwoord beleggen Deutsche AM

Deutsche Asset Management heeft Pieter Furnée benoemd tot wereldwijd hoofd verantwoord beleggen voor de Global Client Group.

Het betreft een nieuwe functie, om de strategische aspiraties Deutsche AM in ESG en verantwoord beleggen te onderstrepen en verder uit te bouwen, aldus de vermogensbeheerder.

Foto Pieter FurneePieter Furnée (foto) zal de klantcontacten met betrekking tot verantwoord beleggen stevig aanhalen. Hij zal daarbij nauw samenwerken met zowel gespecialiseerde beleggingsteams binnen het bedrijf, als met Roelfien Kuijpers, hoofd Responsible Investment en lid van het dagelijks bestuur bij Deutsche Asset Management.

Furnée, sinds 2004 werkzaam bij de Duitse vermogensbeheerder, zal zijn nieuwe functie combineren met zijn rol als managing director voor Deutsche AM in de Benelux.

Bij Deutsche AM was Furnée eerder actief in business development in diverse markten zoals het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en de Benelux. Furnée begon zijn loopbaan als managementtrainee bij Zurich Financial Services, voor hij doorstroomde naar diverse andere functies bij de Zwitserse verzekeraar en hij was werkzaam bij de Nederlandse vermogensbeheerder NNEK.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie