Nieuws

ABN Amro stopt met advies profielfondsen

ABN Amro komt met een nieuwe dienst: Begeleid Beleggen. Dat is beleggen in profielfondsen, maar nu zonder advies.

ABN AMRO heeft een nieuwe vorm van dienstverlening geïntroduceerd: Begeleid Beleggen ABN Amro Profielfondsen, aldus Advies-check.nl

"Begeleid beleggen werkt met de profielfondsen van ABN AMRO. Maar verschil is er wel degelijk: Begeleid Beleggen is beleggen zónder advies, terwijl de profielfondsen eerder alleen mét advies werden aangeboden."

Klanten zijn volgens Beleggingsadvies-check dus voortaan zélf verantwoordelijk voor het risico dat ze willen en kunnen nemen.

"Dit betekent dus een beperking van de dienstverlening. Maar hier staan wel lagere kosten tegenover: 0,25% per jaar. Ook hierbij geldt nog steeds dat een klant fondskosten betaalt. Maar nu ABN Amro deze producten alleen aanbied op basis van execution-only, verschilt de service niet van die van beleggen in ABN Amro profielfondsen via andere kanalen, zoals De Giro, BinckBank en Alex."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's