Nieuws

Itske Lulof Director Energy & Climate bij Triodos

Itske Lulof is benoemd tot Director Energy & Climate bij Triodos Investment Management.

Lulof volgt met deze promotie Jacco Minnaar op, die per 1 juni 2017 is benoemd tot Managing Director bij Triodos IM. Lulof, die momenteel fondsmanager is van Triodos Groenfonds, is per 1 september met haar nieuwe rol begonnen.

Als Director Energy & Climate bij Triodos IM is zij verantwoordelijk voor het managen en ontwikkelen van bestaande en nieuwe investeringsactiviteiten in duurzame energie en infrastructuur. Lulof zal Triodos Groenfonds blijven managen totdat een nieuwe fondsmanager is aangesteld.

Lulof is sinds 2010 fondsmanager van Triodos Groenfonds en was fondsmanager van Triodos Renewables Europe Fund van 2005 tot 2007. Lulof heeft eerder gewerkt als Investment Manager Natuur & Milieu en Microfinance bij Stichting DOEN en als Business Development Manager en Country Director bij een ontwikkelaar van duurzame energie projecten in Oost-Europa.

Lulof is daarnaast nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het SER energieakkoord in 2013 en is tevens voorzitter van het Beraad Groenfondsen; een samenwerkingsverband van alle Nederlandse groenfondsen en groenbanken. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen