Nieuws

GS: Dollars kopen, is nu zeer aantrekkelijk

Het is tijd om een contraire positie in te nemen met betrekking tot de dollar. De speculatie tegen de greenback strookt niet met de economische vooruitzichten van de Verenigde Staten.

Een van de beste transacties die u momenteel kunt doen, is long dollar gaan. De Amerikaanse munt zit namelijk ten onrechte in het verdomhoekje. Althans, dat vindt Mike Swell, fondsmanager bij Goldman Sachs Asset Management. 

Swell is een van de weinige fondsmanagers die positief is over de Amerikaanse dollar. Dat valt ook af te lezen aan de hoeveelheid beleggers die gokken op een verdere daling van de dollar tegenover de euro. De short-dollartrade wordt niet voor niets door analisten van Bank of America Merrill Lynch omschreven als de meest overcrowded handelspositie van het moment. En dat terwijl de dollar dit jaar al met 14% is gedaald tegenover de euro.

Swell vindt deze val onterecht. Tegenover Bloomberg TV spreekt hij van een zeer, zeer aantrekkelijk moment om dollars te kopen. De reden voor zijn optimisme is de dynamiek van de Amerikaanse economie. De zogenoemde fundamentals - zaken als productiviteit, werkgelegenheid, groei en technologische ontwikkeling - zien er volgens hem goed uit vooral voor de lange termijn.

Hoop op Trump opgegeven

Swell: "The fundamentals zijn in het voordeel van de Verenigde Staten met meer groei dan in andere westerse landen en het potentieel van een belastingpolitiek die echt een verschil, kan maken."

Het is vooral op dit laatste punt waar Swell verschilt van mening met collega’s. Veel analisten en fondsmanagers hebben namelijk de hoop opgegeven dat Donald Trump op korte termijn nog met veel bedrijfsvriendelijke en groeivriendelijke hervormingen komt. Zij verkopen daarom dollars omdat zij de eerstkomende maanden, misschien zelfs jaren, meer politieke onrust verwachten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie