Nieuws

ETF-verkoop nu al groter dan in heel 2016

De ETF-industrie boekte in de eerste zeven maanden van 2017 al meer kapitaalinstroom dan in het recordjaar 2016.

De actieve beleggingsindustrie moet zich nu toch wel zorgen gaan maken. Het gaat namelijk steeds harder met de passieve beleggingsrevolutie. In de eerste zeven maanden van 2017 stroomde er wereldwijd al meer nieuw kapitaal inaar passieve beleggingsproducten dan in het hele recordjaar 2016. Dat blijkt uit cijfers van de Britse onafhankelijke consultant ETFGI die aan CityWire zijn toegespeeld.

Volgens ETFGI stroomde er in de eerste zeven maanden van dit jaar 391,26 miljard dollar in ETF's en ETP's. Vorig jaar stond de teller na 12 maanden handelen op 390,42 miljard dollar. Er zijn nog vijf maanden te gaan, dus het oude jaarrecord wordt verpulverd.

Robuuste aandelenmarkt

Alleen al in de afgelopen maand vond 43,48 miljard dollar zijn weg naar de passieve beleggingsindustrie. Het was daarmee de 41e opeenvolgende maand dat de ETF-industrie inflow boekte. Volgens ETFGI was eind juli 2017 voor maar liefst 4,27 biljoen dollar in passieve beleggingsproducten belegd.

De populairiteit van passieve beleggingen werd dit jaar volgens ETFGI gevoed door de robuustheid van de aandelenmarkt, waarbij de goede gang van zaken in de opkomende markten voor extra instroom van nieuw kapitaal zorgde. Bijna twee derde van de instroom in juli ging naar passieve aandelenproducten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie