Nieuws

Groei Eurozone breder dan alleen Duitsland

De groei in de eurozone is niet langer een verhaal van Duitsland alleen.

Het herstel heeft zich opmerkelijk verbreed. Nederland en Spanje trekken de kar met als resultaat een groei van 2,1% voor de gehele eurozone tijdens de laatste vier kwartalen.

“Zonder meer goed nieuws,” aldus Deutsche Asset Management (AM). De laatste groeicijfers voor de Europese economieën bevestigen het beeld dat zich vorig jaar begon af te tekenen: het herstel in de eurozone is zich aan het verbreden.

“De soms pijnlijke maatregelen in landen als Spanje werpen hun vruchten af. De Spaanse economie groeit al ruim drie jaar met 3% per jaar”, aldus Deutsche AM. De vierde grootste economie in de eurozone was niet de enige die bijdroeg tot het herstel.

Frankrijk voorbij Duitsland

Zo heeft Deutsche AM een speciale vermelding over voor Nederland, de vijfde grootste economie, die samen met Spanje het hardst de kar trekt. Ook Frankrijk rapporteerde een mooi groeicijfer van 1,8% voor de voorbije vier kwartalen.

Het lijkt er zelfs op dat Frankijk Duitsland zal voorbij steken, al zijn de Duitse groeicijfers voor het tweede kwartaal nog niet bekend. Ten slotte liet zelfs Italië groeicijfers boven de 1% optekenen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie