Nieuws

ING stopt met Beleggen met Advies voor kleinere klanten

ING stopt in het najaar met het product Beleggen met Advies voor klanten zonder persoonlijk adviseur.

"De reden hiervoor is dat we klanten die gebruik maken van Beleggen met Advies beter van dienst kunnen zijn met een van onze andere beleggingsvormen, namelijk Beleggen met Beheer of Zelf op de Beurs," aldus ING. 

De afgelopen periode zijn veel klanten al overgestapt van Beleggen met Advies naar Beleggen met Beheer, aldus de bank. "De vraag naar online vermogensadvies is zeer beperkt. Minder dan 5% van onze klanten maakt hiervan gebruik. Beleggen met Beheer biedt klanten meer gemak. Zo voeren de ING-beleggingsexperts hun beleggingsvoorstellen voor de klanten automatisch uit. Dat scheelt klanten tijd en aandacht. De beleggingsportefeuille sluit zodoende altijd aan bij het profiel van de klant en de actuele beleggingsvisie van onze experts."

Bij Zelf op de Beurs bepaalt de klant zelf waarin hij belegt en heeft hij online toegang tot de beleggingsvisie en de opinies van de ING-beleggingsexperts, zegt ING. 

"Beide beleggingsvormen zijn goedkoper dan Beleggen met Advies. Klanten die nu nog gebruik maken van online vermogensadvies ontvangen volgende maand een brief van ING waarin we hen vragen een keuze te maken tussen Beleggen met Beheer of Zelf op de Beurs."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie