Nieuws

Japans smallcapfonds Parvest wegens succes gesloten

BNP Paribas AM heeft zijn Japanse smallcapfonds gesloten voor nieuwe beleggingen omdat de vermogensbeheerder vreest dat er te weinig goede aankopen te doen zijn.

BNP Paribas Asset Management heeft op 30 juni zijn Japanse smallcapfonds gesloten voor nieuwe beleggingen omdat de vermogensbeheerder vreest dat er te weinig lucratieve aankopen te doen zijn. Dit meldt Citywire.

“De fondsmanager denkt dat nog meer instroom van kapitaal in tegenspraak is met de doelstellingen van het Parvest Equity Japan Small Cap Fund. Om de belangen van de zittende aandeelhouders te waarborgen heft de directie daarom besloten het fonds te sluiten,” aldus BNP Paribas AM, de moeder van Parvest.

Andere Japan-fondsen nog wel open

Volgens BNP Paribas kunnen beleggers nog wel terecht bij het Japanse largecap- en het allcap-fonds van Parvest. Hoe lang het fonds gesloten blijft is onbekend.

De sluiting geeft aan hoe goed Japanse small- en midcaps het de afgelopen jaren gedaan hebben, maar het kan tegelijkertijd als waarschuwing woprden gezien dat de markt duur begint te worden. 

De laatste drie jaar voor juni 2017 leverde het Parvest Equity Japan Small Cap-fonds een rendement op van 66,6%. De Topix-index steeg over dezelfde periode 29% (exclusief dividend).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie