Nieuws

Financials: pas op voor de digitalisering

De financiële sector wordt overspoeld met technologische veranderingen. Snel anticiperen is sleutel is de sleutel tot succes.

Vemorgensbeheerder State Street vergelijkt de financiële sector met de agrarische. De agrarische sector loopt groot gevaar door klimaatverandering. Landbouwbedrijven die zich hier niet tegen wapenen, dreigen ten onder te gaan. In de financiële sector zijn het de snelle technologische veranderingen die een bedrijf kunnen maken of breken.

State Street stelt dit naar aanleiding van een onderzoek onder 500 vermogensbeheerders en institutionele beleggers. Uit het onderzoek blijkt dat minder dan de helft van de respondenten vindt dat het snel genoeg anticipeert op nieuwe technologieën. Dat kan en moet dus beter volgens State Street.

Digitale tijdperk

Bestuursvoorzitter Jeff Conway van State Street EMEA: "De financiële sector staat aan het begin van een nieuw, digitaal tijdperk. Data worden de nieuwe valuta en beleggingen op basis van inzichten zullen veranderen hoe institutionele beleggers hun doelstellingen behalen en risico beheren."

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat vermogensbeheerder zich zorgen maken over hoe toekomstige groei. De redenen verschillen per continent.

Beheerkosten

Zo geven Europese vermogensbeheerders als belangrijkste hindernis voor groei op, het groeiende aantal regels op het gebied van liquiditeitsrisico. 40% van de Europese ondervraagden noemde dit in hun top drie van obstakels.

Noord-Amerikaanse respondenten maken zich zorgen over wet- en regelgeving op het gebied van beheerkosten: 43% noemde dit in hun top drie. En vermogensbeheerders uit de regio Asia-Pacific zien de politieke vooruitzichten in de voor hen belangrijkste markten als belangrijkste obstakel.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie