Nieuws

Van Lanschot Kempen neemt Nederlandse vermogensbeheertak UBS over

Van Lanschot Kempen neemt voor een initiële overnameprijs van 28 miljoen euro de vermogensbeheeractiviteiten van UBS in Nederland over.

Van Lanschot Kempen en UBS hebben overeenstemming bereikt over de overname door Van Lanschot Kempen van de vermogensbeheertactiviteiten van UBS in Nederland. Van Lanschot Kempen neemt de klantrelaties en werknemers over van de wealth managementactiviteiten van UBS in Nederland, onderdeel van UBS Europe SE, met circa 2,6 miljard euro beheerd vermogen.

De producten en diensten van de Nederlandse branche van UBS Europe SE zijn ook onderdeel van de transactie. Na afronding van de acquisitie zullen Van Lanschot Kempen en UBS een samenwerking aangaan waardoor geselecteerde UBS-diensten en -producten en UBS wealth management research beschikbaar worden voor Van Lanschot Kempen-klanten.

Van Lanschot Kempen betaalt een initiële overnameprijs van 28 miljoen euro voor de over te nemen activiteiten. De definitieve overnameprijs kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het definitieve bedrag aan beheerd vermogen dat overkomt naar Van Lanschot Kempen. Van Lanschot Kempen en UBS verwachten de transactie af te ronden in het derde kwartaal van 2017.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen