Nieuws

Eduard van Gelderen vertrekt naar Californië

Eduard van Gelderen treedt per 1 augustus af als bestuurder bij pensioenuitvoerder APG. Hij gaat bij het investeringsfonds van de University of California werken.

Dat heeft APG vandaag bekendgemaakt. Van Gelderen is sinds 2014 chief executive officer (ceo) van APG Asset Management en daarmee lid van de raad van bestuur van de APG Groep.

Van Gelderen begon in 2010 bij APG AM als hoofdverantwoordelijke voor de beursgenoteerde beleggingen (Chief Investment Officer Capital Markets), waarna hij in september 2014 de rol van CEO van APG AM overnam van Angelien Kemna en daarmee in de Raad van Bestuur van APG Groep kwam.

Eduard van Gelderen studeerde Quantitative Finance aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Asset Liability Management aan de Universiteit Maastricht. Hij is ook Chartered Financial Analyst (CFA) en Financial Risk Manager (FRM). De heer van Gelderen heeft diverse nevenfuncties.

Hij is voorzitter beleggingscommissie GAK Instituut, lid raad van commissarissen Triple Jump, voorzitter Conspect Trust (administratiekantoor) en lid advisory council AQR Institute of Asset Management London Business School

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's