Nieuws

Sonja Laud Hoofd Aandelen Fidelity International

Fidelity International heeft Sonja Laud aangesteld als Hoofd Aandelen, waarmee ze verantwoordelijk wordt voor het aansturen van het team dat zich richt op inkomstengenererende aandelenbeleggingen.

Laud komt bij Baring Asset Management vandaan, waar ze multi-assetportefeuilles beheerde en deel uitmaakte van de assetallocatiegroep van het bedrijf. Daarvoor werkte ze bij Schroders als aandelenfondsbeheerder. Ze heeft ruim veertien jaar ervaring in de sector vermogensbeheer. 

In haar nieuwe rol is Laud verantwoordelijk voor het team voor inkomstengenererende aandelen bij Fidelity International, dat 12 miljard pond aan beheerd vermogen vertegenwoordigt.

Hieronder vallen fondsen als Fidelity Global Dividend en Fidelity MoneyBuilder Dividend. Ze rapporteert aan Paras Anand, CIO Aandelen Europa bij Fidelity International.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022