Nieuws

Barclays een van de weinige Brexit-optimisten

BestuursvoorzitterJes Staley van Barclays houdt de moed erin. Hij denkt dat Londen creatief genoeg is om een financieel centrum voor de EU te blijven.

Optimistische stemmen over de toekomst van Londen als Europees financieel centrum zijn steeds zeldzamer, zeker nu de stemming tussen Brussel en de Britse premier Theresa May steeds grimmiger wordt. Bestuursvoorzitter Jes Staley van Barclays is een uitzondering.

In een interview met Bloomberg Televisie zegt hij genoeg mogelijkheden te zien om rond de Brexit te werken. "Er zal onzekerheid zijn, maar zo lang ik al in de financiële sector rondloop, weet ik hoe creatief deze industrie kan zijn."

Slechts 150 personeelsleden naar Dublin

Barclays neemt wel maatregelen om de zogenoemde paspoortrechten – het recht om diensten aan te bieden in de EU – te behouden, maar ze zijn beperkt. Barclays denkt dat het toe kan met een verhuizing van ongeveer 150 stafmedewerkers naar de Ierse hoofdstad Dublin. Staley vertrouwt verder op premier May als goede onderhandelaar.

Andere internationale banken grijpen veel harder in. De Britse-Chinese bank HSBC wil bijvoorbeeld 1000 zakenbankiers verhuizen naar Parijs. J.P. Morgan en Deutsche Bank denken zelfs aan ieder 4000 vrouwen en mannen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie