Nieuws

Fusie Standard Life en Aberdeen kost 800 banen

De overname van Aberdeen door Standard Life moet jaarlijks 200 miljoen pond aan kostenbesparingen opleveren. 800 banen worden geschrapt.

Begin maart maakte Standard Life bekend concurrent Aberdeen over te nemen. De schaalvergroting zou het mogelijk maken flink in de kosten te snijden, zo was een belangrijke achterliggende fusiereden. Inmiddels is bekend wat de vorming van de nieuwe Schotse beleggingskrachtpatser gaat opleveren en kosten. Het staat in een 245 tellend document dat vannacht werd gepubliceerd.

Het nieuwe beleggingshuis heet Standard Life Aberdeen. De leiding komt in handen van Keith Skeich en Martin Gilbert. Om beide bedrijven te integreren wordt 320 miljoen pond uitgestoken. En ja, de fusie kost ook banen. Er wordt rekening gehouden met 800 fte's die verdwijnen. Na drie jaar moet de fusie synergiewinst opleveren. Men rekent op 200 miljoen pond die jaarlijks kunnen worden uitgespaard. Vooral de compliencekosten kunnen omlaag.

Standard Life Aberdeen heeft op dit moment 670 miljard pond onder beheer. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie