Nieuws

Sterk winstseizoen zet ongeliefde Europese aandelen in etalage

Europese aandelen zijn verrassend ongeliefd, zelfs nu een sterk winstseizoen ze aantrekkelijker maakt dan Amerikaanse aandelen, zegt beleggingstrateeg Lukas Daalder van Robeco.

Europese aandelen zijn verrassend ongeliefd, zelfs nu een sterk winstseizoen ze aantrekkelijker maakt dan Amerikaanse aandelen, zegt beleggingstrateeg Lukas Daalder van Robeco.

Het cijferseizoen voor het eerste kwartaal is een eind op weg en Europa verrast met de bedrijfsresultaten. Vooral bedrijven uit de financiële, farmaceutische, energie-, machine- en auto-industrie verslaan de verwachtingen overtuigend.

In het eerste kwartaal zijn de Europese bedrijfswinsten gemiddeld 26% gestegen. Europese aandelenindices zijn door de politieke onzekerheid achtergebleven, in weerwil van de Verenigde Staten waar aandelenmarkten meer zijn gestegen dan de winstcijfers rechtvaardigen, schrijft Daalder in zijn meest recente outlook. “Amerikaanse aandelen zijn ‘ingeprijsd voor perfectie’ en Europese aandelen voor depressie.”

Recordstijging Stoxx Europe 600 

“De winst van S&P 500-bedrijven is 13% gestegen ten opzichte van 2016, minder dan de 15% stijging die we in dezelfde periode in de S&P 500 zelf hebben gezien. De Stoxx Europe 600 is op weg naar een recordstijging van de winst per aandeel van 26% op jaarbasis, terwijl de aandelenmarkt zelf maar 13% steeg,” aldus de beleggingsstrateeg.

Daalder schrijft niet van plan te zijn blind achter Europese aandelen aan te jagen, omdat er nog altijd risico's zijn. Hij wijst onder andere op de Brexit, Italiaanse verkiezingen, het gevaar dat het economisch momentum een piek bereikt of een meer agressieve ECB. Ook kan kuddegedrag de risico-rendementskenmerken veranderen van aandelen in de regio.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's