Nieuws

AllianceBernstein ontdoet zich van zijn CEO

AXA houdt grote schoonmaak bij AllianceBernstein (AB). CEO en voorzitter Peter Kraus maakt plaats voor Seth Bernstein.

Ook negen andere topmanagers moeten het veld ruimen. Topman Denis Duverne van de Franse meerderheidsaandeelhouder AXA gaf maandag in een summiere verklaring aan dat het tijd is voor een nieuwe leiding bij het de Amerikaanse vermogensbeheerder die 500 miljard dollar onder zijn hoede heeft.

Peter Kraus (foto) werd in 2008 benoemd tot door AXA. Hij is op 1 mei vervangen door Seth Bernstein, die afkomstig is van JP Morgan Asset Management en werkte als wereldwijd hoofd managed solutions en strategy.

Kraus was niet alleen topman van AB, maar ook voorzitter van de raad van bestuur. Die positie wordt ingevuld door Robert B. Zoellick, die tussen 2007 en 2012 directeur was van de Wereldbank. Van 2006 tot 2007 werkte Zoelick voor Goldman Sachs.

Negen directeuren zijn ook van hun post verwijderd, terwijl de raad van bestuur zes nieuwe leden verwelkomt, onder wie Bernstein, Zoellick en Anders Malmstrom, de CFO van AXA Financial.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022