Nieuws

Allocatie naar aandelen: Er kan nog meer bij

Beleggers wereldwijd hebben de blootstelling aan aandelen opgevoerd tot het hoogste niveau in vijftien maanden, behalve die aan Amerikaanse aandelen.

Uit de maandelijkse asset allocatiepeiling van Reuters onder 47 fondsmanagers en hoofden beleggingen in Europa, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Japan blijkt dat de exposure naar aandelen in de afgelopen maand met 1,1% is gestegen tot gemiddeld 48,8% in wereldwijde gebalanceerde portfolio’s.

Wereldwijd tikten beurzen toppen aan in april in wat wordt omschreven als een opluchtingsrally na de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. De peiling werd uitgevoerd tussen 18 en 26 april. Op 23 april was de uitslag bekend in Frankrijk.

Alleen Amerikaanse aandelen kregen een minder prominente plek in portfolio’s doordat beleggers sceptisch zijn over de vraag of Donald Trump zijn woorden kan omzetten in daden. Zo geloofde twee derde van de ondervraagde beleggers niet dat de Amerikaanse president dit jaar zijn plannen om de belastingen te hervormen erdoorheen krijgt.

Amerikaanse aandelen 

Gemiddeld nemen Amerikaanse aandelen 40,5% plek in in portfolio’s, het laagste niveau sinds Trump de verkiezingen won in november. In plaats daarvan werden opkomende markten meer gezocht vanwege de aantrekkelijke waarderingen. De allocatie naar deze regio in portfolio’s was in april gemiddeld 15,4% tegen 14,9% in maart.

Het besluit van de Britse premier Theresa May om verkiezingen uit te schrijven op 8 juni zorgde ervoor dat de exposure naar Britse aandelen met 1,2% steeg naar gemiddeld 10,2%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022