Nieuws

Hedgefondsen focussen op big data

Hedgefondsen investeren graag in big data-ondernemingen. Domino Data Lab, van ex-werknemers van Bridgewater, is hun nieuwste aanwinst.

Het onderzoek van de onmetelijke hoeveelheid digitale informatie op bepaalde patronen is voor de financiële sector een steeds belangrijkere tak van sport. Er worden miljarden in geïnvesteerd en een van de meest veelbelovende voorbeelden van een jonge startup die de sprong kan maken naar de grote jongens, is Domino Data Lab.

Volgens The Wall Street Journal heeft het in 2015 opgerichte Domino zes maanden na zijn eerste financieringsronde van 10,5 miljoen dollar nu opnieuw 27 miljoen dollar opgehaald bij Coatue Management.

De investeerders die er al in zaten - hedgefondsen Sequoia Capital, Zetta Venture Partners en Bloomberg Beta – doen bovendien ook nog een duit in het zakje waarmee het totaal geinvesteerde bedrag is opgelopen tot boven de 40 miljoen dollar.

Oprichters komen van Bridgewater

De reden waarom de investeerders graag van de partij zijn is het potentieel van Domino om een van de beste platforms te worden waarop data-analisten samenwerken.

Een van de betrokkenen vergelijkt Donino met Microsoft Excel. Het platform van Domino zou dezelfde betekenis kunnen krijgen voor data-analisten wat het Excel-programma heeft gehad voor accountants en andere financieel analisten.

De oprichters van Domino komen zelf uit de hedgefondsindustrie. Nick Elprin, Chris Yang en Matthew Granade werkten voor Bridgewater. In 2015 startte ze dit nieuwe project dat volgens hun het hele onderzoek van data-analisten in een stroomversnelling kan brengen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen