Nieuws

Duurzaam beleggen via aandelen kan nog te weinig

Duurzaam beleggen via de aandelenmarkt is een nog weinig ontwikkeld gebied. Werk aan de winkel voor actieve en passieve fondsmanagers.

Bedrijven willen een duurzaam imago, beleggers willen best duurzaam investeren. De methoden om de meest slimme, groene en sociale beursgenoteerde bedrijven op te speuren, staan echter nog in de kinderschoenen, zegt Pierin Menzli in een interview met Citywire

Menzli is hoofd onderzoek duurzame investeringen bij de bank Safra Sarasin. Wat beleggers volgens hem zoeken zijn mogelijkheden om met zo min mogelijk geld een zo groot mogelijke impact te maken op de reële economie.

De afgelopen jaren waren daarvoor bij de bestrijding van armoede de microkredietfondsen bijvoorbeeld erg populair. Bij de groene investeringen waren het green bonds. Maar wat beleggers nu zoeken zijn mogelijkheden om via de aandelenmarkt duurzame idealen na te streven.

Er gebeurt natuurlijk wel veel op dit terrein maar het ontbreekt aan de echte focus op het duurzame element. Zowel passief als actief gemanagede beleggingsfondsen zullen hierop moeten reageren met nieuwe producten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022