Nieuws

Grote banken bang voor verkiezingen Frankrijk

Met een week te gaan tot de eerste ronde van de verkiezingen, dekken obligatiebeleggers zich in voor een onverwachte uitslag in Frankrijk.

Na de onverwachte uitslagen van Brexit en de verkiezing van Trump nemen obligatiebeleggers geen risico meer. Franse staatsobligaties staan bijvoorbeeld bij Goldman Sachs, Nomura en Deutsche Bank op sell. Fidelity heeft al verkocht en Pimco raadt een hedge euro-Zwitserse frank aan. 

Met een week te gaan tot de eerste ronde van de verkiezingen, dekken obligatiebeleggers zich in voor een onverwachte uitslag in Frankrijk. De afgelopen weken nam de kans dat Marine Le Pen de verkiezingen uiteindelijk (er zijn twee rondes) zal winnen volgens de polls af.

Maar grote banken en assetmanagers lijken het zekere voor het onzekere te nemen en adviseren hun klanten Franse staatsobligaties te verkopen of tenminste een hedge op te zetten. 

 

 

Keuze tussen twee kwaden?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie