Nieuws

ETF-markt breekt meerdere records in maart

In maart breken de kapitaalstromen naar ETF’s meerdere records: de hoogste instroom per maand en per kwartaal.

Wereldwijde ETF’s hebben in de afgelopen maand een instroom genoteerd van 64,8 miljard Amerikaanse dollar, zo blijkt uit het meest recente ETP Landscape Report van BlackRock. De instroom in het eerste kwartaal van 2017 heeft met 189,1 miljard dollar het voorgaande instroomrecord overtroffen van 137,8 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2014.

Ook de Europese ETF-markt zet een record neer. Year-to-date is er 30,9 miljard dollar in Europese ETF’s gevloeid. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 13,3 miljard dollar, die sinds 2010 gemiddeld in deze periode in deze beleggingscategorie vloeide.

Amerikaanse aandelen waren het meest gewild. Beleggers aan beide kanten van de Atlantische Oceaan zien ook weer brood in Europa. Zowel in de Verenigde Staten als Europa gevestigde fondsen hebben sinds begin februari wekelijks positieve instroom gezien. 

De hogere instroom naar opkomende markten was te danken aan de zwakkere dollar en ook vastrentende waarden wisten een gezond niveau vast te houden. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie