Nieuws

Juno Selection Fund gaat tijdelijk op slot

Het Europese small- en midcapfonds Juno Selection Fund gaat vanaf 1 juni 2017 tijdelijk op slot na een sterke instroom van kapitaal.

Het Juno Selection Fund gaat vanaf 1 juni 2017 tijdelijk op slot na een sterke instroom van kapitaal. Het Europees small- en midcapfonds heeft in het afgelopen jaar veel nieuw particulier en institutioneel vermogen aangetrokken. Daardoor heeft het besloten fonds met een minimum participatiebedrag van 150.000 euro bijna zijn maximale omvang bereikt.

In de totale strategie – zowel het fonds als discretionaire mandaten van minimaal 20 miljoen euro voor institutionele beleggers – ‘past’ maximaal een half miljard euro. Het beheerd vermogen is nu min of meer gelijk verdeeld tussen het fonds en de mandaten.

Als marktomstandigheden, beleggingsresultaten of de hoogte van het totale vermogen onder beheer wijzigen dan kan op termijn wellicht weer ruimte beschikbaar komen. De huidige beleggers in het fonds mogen nog wel bijstorten, waarvoor een minimum van 25.000 euro vereist is.

Juno belegt voornamelijk in familiebedrijven uit de Europese kleine- en middelgrote ondernemingen, met een geconcentreerde portefeuille van tien tot vijftien posities die voor lange tijd worden aangehouden. In het eerste kwartaal van 2017 is het rendement uitgekomen op 13,4%, tegen 7,4% voor de AEX- en 7% voor de Euromoney Smaller European Companies Index.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie