Nieuws

Het Amazon.com voor beleggingen

Adviseur Willis Towers Watson (WTW) heeft naar eigen zeggen het Amazon.com voor institutionele beleggingen gelanceerd.

Asset Management Exchange is een wereldwijde marktplaats, bedoeld om asset owners zoals pensioenfondsen en verzekeraars efficiënt en goedkoop financiële instrumenten te laten selecteren bij externe asset managers.

Volgens WTW gaat de marktplaats voor eenzelfde revolutie zorgen in asset management als Amazon.com deed met de detailhandel. Tot nu toe ontbrak het de gefragmenteerde markt voor institutionele beleggingsvehikels aan centralisatie en schaalgrootte. Door het gebruik van een centrale backoffice en gestandaardiseerde infrastructuur bespaart de industrie op kosten en resources. Ook neemt de transparantie toe.

De consultant zet een team van 60 man op Asset Management Exchange, waarvan al 25 ingehuurd zijn. De marktplaats wordt eerst in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd, en zal zich in eerste instantie richten op kosteneffectieve en simpele toegang tot hedgefundstrategieën. Verderop in het jaar zullen ook andere asset classes volgen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen