Nieuws

Volatiliteits-ETF's grote verliezers rustige start van het jaar

Indexbeleggers die grote koersschommelingen incalculeren zijn de grote verliezers van het eerste kwartaal. Volatiliteits-ETF's hebben het het slechtst gedaan.

De aandelenkoersen stijgen de laatste maanden langzaam maar gestaag. Voor veel beleggers is dit fijn, maar niet voor diegene die dachten dat de beurs te duur was en hoopten op een koerscorrectie.

Dat blijkt uit een overzicht van Sumit Roy van ETF.com, die de slechtst presterende indexfondsen van het afgelopen kwartaal op een rij heeft gezet. De slechtste vijf waren allemaal ETF’s die gokken op grote koersbewegingen (volatiliteit), zoals de iPath S&P 500 VIX Short-Term Futures ETN die bijna 40% van zijn waarde verloor.

Andere ETF’s die het slecht deden, waren ETF’s die beleggen in olie-en gasbedrijven en suikerproducenten.

Voor de beleggers die blijven hopen op een koersval is er een schrale troost. De volatiliteit-ETF's zijn erg goedkoop. Een beetje meer beweging levert dus al veel winst op.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie