Nieuws

Vive la France

Als Emmanuel Macron de presidentsverkiezingen wint, is dat positief voor de Franse aandelenmarkt, aldus Rabobank.

De risico’s van populisme en het uiteenvallen van de Europese Unie ebben langzaam maar zeker weg. Volgens de Rabobank houdt de markt hier nog onvoldoende rekening mee en dat schept kansen voor beleggers.

Vooral Franse aandelen kunnen stevige winst boeken als Emmanuel Macron de Franse verkiezingen wint. Volgens de Rabo is de kans groot dat Macron met een hervormingsagenda komt die veel weg heeft van die van Duitsland tien jaar geleden. Duitsland veranderde daardoor van de zieke man van Europa in een economisch powerhouse. Voor Franse aandelen kan dat een inhaaleffect betekenen.

Modelportefeuille

Maar ook andere Europese landen kunnen door de Brexit gedwongen worden tot het doen van positieve hervormingen. De Rabo heeft daarom zijn aandeel van Europese aandelen in de wereldwijde modelportefeuille verhoogd van 5% naar 10%.

Andere wijzigingen in de modelportefeuille betreffen Robotica (van 3% naar 5%) en verwijdering van het thema agri.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie