Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit
Nieuws

Ook Fidelity lanceert nu ETF’s

Het heeft lang geduurd, maar vandaag geeft de actieve vermogensbeheerder Fidelity twee ETF’s uit.

Het heeft lang geduurd, maar nu komt ook de actieve vermogensbeheerder Fidelity International met twee eigen smart-beta ETF’s. Het gaat om twee actieve ETF's waarbij Fidelity naar eigen zeggen de eigen expertise op het gebied van actief beleggen combineert met de systematische aspecten van passief beleggen.

Het was al enige tijd duidelijk dat ook Fidelity aan het broeden was op een eigen ETF-strategie. Vorig jaar trad Nick King in dienst bij de vermogensbeheerder. Deze was bij BlackRock verantwoordelijk voor ‘product research and innovation’.

De twee nieuwe ETF's zijn het Fidelity Global Quality Income Ucits ETF en het Fidelity US Quality Income Ucits ETF. Beide fondsen beleggen in kwalitatief hoogstaande bedrijven met een aantrekkelijk dividendrendement. Het is de bedoeling dat de ETF's een beter rendement halen dan de benchmark MSCI World, terwijl de risico’s ‘zorgvuldig worden beheerst’. Dat is een unieke propositie, want ETF's doen het nooit beter dan de index die ze volgen. 

Meer rendement, lage kosten

De vraag naar smart-beta-strategieën is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Ook voor de komende jaren voorziet King  een aanhoudende groei. “Beleggers blijven steeds zoeken naar onderscheidende producten die tegen lage kosten bepaalde beleggingsdoelen nastreven. Op dit gebied kunnen we met onze bewezen onderzoekscapaciteiten en expertise veel waarde toevoegen, en onze klanten meer keus bieden.”

Fidelity stelt de indices die de ETF’s volgen zelf samen. Fidelity heeft de overtuiging dat bedrijven van hoge kwaliteit met stabiele winsten en kasstromen potentieel hebben om op langere termijn beter te presteren. De risico’s worden beperkt door ervoor te zorgen dat er geen grote posities in bepaalde landen of sectoren worden ingenomen. De twee producten worden vanaf vandaag verhandeld op de London Stock Exchange en Deutsche Börse. De kosten voor het Global fund bedragen 0,4%, voor het Amerikaanse fonds zijn de kosten 0,3%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie