Nieuws

Gross en Pimco leggen ruzie bij

Pimco treft een schikking van 75 miljoen euro met oprichter en voormalig stermanager Bill Gross.

Pimco treft een schikking van 75 miljoen euro met oprichter en voormalig stermanager Bill Gross.

De nu 72-jarige Gross verliet Pimco in september 2014 met slaande deuren, stapte over naar rivaal Janus Capital en sleepte een jaar later zijn voormalige werkgever voor de rechter wegens contractbreuk.

Gross vorderde 200 miljoen dollar aan niet betaalde bonussen terug, en claimde dat hij ’s werelds grootste obligatiebelegger was uitgewerkt door collega-fondsmanagers, die een groter deel van de bonuspool wilden.

Na langdurig juridisch gekrakeel hebben beide partijen een schikking getroffen. Volgens Citywire maakt Pimco 75 miljoen euro over naar de liefdadigheidsstichting van Gross, the Bill and Sue Gross Family Foundation.

Daarnaast erkent Pimco het aandeel van Gross in het succes van het bedrijf middels een kamer in hoofdkantoor in Newport Beach, die wordt vernoemd aan de oprichters. Ten slotte benoemt Pimco Foundation, de liefdadigheidstak van Pimco, Gross tot directeur emeritus, en zal jaarlijks de Bill Gross Award uitreiken. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie