Nieuws

Aan vertrouwen geen gebrek

De politieke onzekerheid kan het huidige beleggingsvertrouwen niet breken, schrijven Fidelity en Pinebridge eensgezind.

Wat hebben de researchafdelingen van de vele grote beleggingshuizen vorige week allemaal gepubliceerd? IEXProfs Research heeft weer de belangrujkste rapporten verzemeld. Een duidelijje rode lijn valt er niet te ontdekken, of het moet het het hernieuwde vertrouwen van beleggers zijn in de winstgroei van bedrijven.

1. De Fidelity Analyst Survey 2017 laat een totaal ander beeld zien dan een jaar geleden. Bedrijfsmatig wordt 2017 wordt gekenmerkt door een hernieuwd vertrouwen, alle politieke onzekerheid ten spijt.

2. In Stall Speed to Reflation geeft Pinebridge aan dat de markt een keerpunt heeft bereikt. Net als Fidelity wijzen ze op het toegenomen vertrouwen. Dit betekent voor de belegger wel dat een meer actieve houding wordt vereist om succesvol te zijn/blijven.

3. Northern Trust ontmaskert de mythe van de postieve aspecten die aan het aanhouden van obligaties tot einde looptijd kleven.

4. Research Affiliates onderzoekt de toegevoegde van volatiliteit bij het bepalen van de fair value van aandelen. Wie is niet op zoek aar deze helige graal?  

5. Onzinnige correlaties zijn er volop, ook in beleggingsland. Zo probeert UBS probeert erachter te komen welke correlaties dan wel zinvol zijn. Zoals bijvoorbeeld die tussen opkomende en volwassen markten.

6. Onderzoek van Source laat zien dat een op volatiliteit gebaseerde sectorstrategie het beste, voor risico aangepaste, rendement geeft.

7. De Chinese overheid heeft de rem op de onroerend goedmarkt ingetrapt. Reden voor bezorgdheid bij investeerders? Dat valt wel mee volgens RBC.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's