Nieuws

BlackRock introduceert groene obligatie indexfonds

BlackRock introduceert een Green Bond Index Fund, dat defensieve beleggers in staat stelt om milieuprojecten te ondersteunen.

BlackRock introduceert het Green Bond Index Fund, een obligatie-indexfonds dat tegemoetkomt aan de groeiende behoefte van beleggers aan groene obligaties. Dat is een markt die op dit moment sterk in opmars is. Uit het persbericht: "BlackRock speelt een vooraanstaande rol in deze markt en beheert al geruime tijd Green Bond-mandaten. Daarnaast levert BlackRock een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van deze markt, onder meer als partner in het Climate Bonds Initiative en als lid van het Executive Committee van de Green Bonds Principles, dat werkt aan transparante en eenduidige normen voor groene obligaties."

Het Green Bond Index Fund geeft beleggers toegang tot geselecteerde obligaties die zijn uitgegeven om projecten met een directe positieve invloed op het milieu te financieren. De portefeuille van het fonds wordt geoptimaliseerd, met als oogmerk het totaalrendement van de Bloomberg Barclays MSCI Global Green Bond Index te weerspiegelen.

Grote vraag

Ashley Schulten, Director, hoofd Climate Solutions (obligaties) en één van de beheerders van het fonds: “We zien de vraag naar Green Bonds bij onze cliënten snel toenemen. Ze willen participeren in duurzame projecten met een meetbaar positieve impact op het milieu, zonder dat dit ingrijpende effecten heeft op de sectorverdeling of het liquiditeitsrisico van hun portefeuilles. We zien die groeiende belangstelling bij een brede groep cliënten, van grote institutionele beleggers tot vermogensbeheerders en particuliere beleggers.”

Het nieuwe indexfonds wordt beheerd door Ashley Schulten en Darren Wills, die samen meer dan 35 jaar beleggingservaring hebben. Beide beheerders worden ondersteund door het Global Fixed Income team van BlackRock. Ashley Schulten werd door GlobalCapital in de Sustainable Investment Awards 2016 bekroond als één van de drie winnaars in de categorie Most impressive Green/SRI Investment Firms.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's