Nieuws

AXA IM na Nederlandse verkiezingen meer in aandelen

AXA IM verhoogt zijn blootstelling aan aandelen nadat het eerste politieke risico - een populistische overwinning in Nederland - is afgewend.

AXA IM verhoogt zijn blootstelling aan aandelen nadat het eerste politieke risico - een populistische overwinning in Nederland - is afgewend.

"De markten zien de toekomst rooskleuriger in na de Nederlandse verkiezingen, getuige krappere spreads in de Europese markten,” verklaart Laurence Boone, hoofd onderzoek bij AXA IM en hoofdeconoom van de AXA Group, de hogere blootstelling aan aandelen in de laatste editie van Investment Research.

De weging voor wereldwijde aandelen gaat op neutraal, en de voorkeur ligt bij smallcaps uit de Verenigde Staten en opkomend Azië. AXA IM ziet meer opwaarts potentieel in Europa dan in de Verenigde Staten.

Franse verkiezingen

Boone vermoedt dat de Franse verkiezingen een rol spelen in het feit dat beleggers maar weinig extra risico durven te nemen, ondanks de gezonde economie. Het is volgens hem nog iets te vroeg om in te spelen op potentiële outperformance die kan ontstaan als ook de Franse verkiezingen niet gunstig uitpakken voor het populisme.

“Doordat de rente nog amper in beweging is gekomen sinds de aanstelling van Donald Trump en de rente-ingrepen door de Fed kan het zijn dat de markt het aantrekkende economisch herstel en het gedrag van centrale banken nog niet ingeprijsd heeft.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie