Nieuws

Must read: Laatste kans op gratis geld

En verder: Populistisch Italië, de grote obligatieverdwijntruc, high bèta-aandelen zijn het kwijt en leve Europese aandelen.

Populistisch Italië
In Nederland hebben de populisten het niet helemaal waar kunnen maken, Frankrijk weet meer in mei, Duitsland is september aan de beurt en dan is er nog Italië. Nog even niet aan denken maar…

Italy's lingering problems make it a weak link as the EU celebrates its 60th birthday https://t.co/R3cUC46rZ5 pic.twitter.com/JgrRNSRmDg

— Bloomberg (@business) 23 maart 2017

Frankrijk kiest
Amundi legt de Franse verkiezingen onder de loep. 

Money for nothing
Laatste kans voor banken op gratis geld van de ECB.

Gigantische kans
Al Gore was in Nederland om te praten over de gigantische kans die de duurzame transitie beleggers biedt. Hij kreeg een staande ovatie van banken, vermogensbeheerders, private equityfirma's en pensioenfondsen.

En nu praten Akzo
De hedgefondsmanager die het faillissement van Argentinië op zijn geweten heeft, wil dat Akzo gaat praten met PPG. (FD, eerste tien artikelen gratis na registratie).

Grote verdwijntruc
Door een herweging van de Bloomberg Barclays U.S. Aggregate Index verdwijnen duizend obligaties uit de index, goed voor 300 miljard dollar. 

Leve Europese aandelen
ETF’s gevuld met waarde-aandelen zijn in trek bij Europese beleggers. Ook Barclays vindt het de hoogste tijd om Europa te kopen.  

As the U.S. stock rally sputters, European shares are seen as a bargain https://t.co/6jEDcBJWA8 via @blaiserobinson pic.twitter.com/3nlR3iclbY

— Bloomberg Markets (@markets) 23 maart 2017

Eerlijke beloning
Hedgefondsmanagers buigen eindelijk enigszins het hoofd: er kan gepraat worden over de beloning van 2% vast en 20% prestatiegerelateerd.

PR-probleem
Natuurlijk beetje retorische vraag, maar de vergelijking met private equity is leuk. Ja, hedgefondsen hebben een pr-probleem.

Gek op ETF's
In de Verenigde Staten trekken millennials de ETF-kar. 

Winst op reis
Amerikaanse bedrijven hebben meer dan 2.000 miljard dollar aan winsten buiten de VS geparkeerd. Keert al dat geld terug naar Amerika onder Trump

Dag outperformance
High bèta-aandelen zijn hun outperformance na Trump bijna kwijt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen