Nieuws

Nordea AM zet in op groei

Nordea Asset Management wil dit jaar het aantal werknemers 15% laten groeien en nieuwe fondsen in de Europese markt zetten.

Nordea Asset Management wil dit jaar het aantal werknemers 15% laten groeien en nieuwe fondsen in de Europese markt zetten. Het gaat om vijftig tot honderd nieuwe personeelsleden, onder wie portfoliomanagers en analisten, zei Nils Bolmstrand, sinds begin dit jaar topman van de Scandinavische assetmanager, tegen Bloomberg. De komst van vers bloed plaveit daarnaast de weg voor nieuwe strategieën, aldus de CEO.

De uitbreiding wordt gevoed door de aanhoudende instroom van kapitaal bij de vermogensbeheerdivisie van de bankengroep. In januari ging bijvoorbeeld het Nordea 1 – Stable Emerging Markets Equity fonds tijdelijk op slot nadat het beheerde vermogen was toegenomen tot 1,74 miljard Amerikaanse dollar.

Nordea AM heeft verscheidene veranderingen ondergaan dit jaar. Het fundamentele aandelenteam van 29 analisten is gestroomlijnd, waardoor Europese, wereldwijde en opkomende marktenaandelen volgens dezelfde visie worden beoordeeld. In januari is daarnaast het Nordea Flexible Fixed Income Plus multi-assetfonds in de markt gezet. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie