Nieuws

Het is niet te laat voor aandelen

Aandelenkoersen staan op hoog niveau, maar het is volgens UBS en Credit Suisse niet te laat om nog in te stappen.

De koersen van aandelen zijn het afgelopen jaar sterk gestegen. Maar dat betekent niet dat het te laat is om in te stappen, aldus de Zwitserse vermogensbeheerders Credit Suisse en UBS.

Veel rijke beleggers kijken nog vanaf de zijlijn toe. Ze vinden de politieke risico's nog te groot om de overstap naar aandelenmarkten te maken. En dat terwijl de Britse aandelenmarkt na een aanvankelijke klap juist sterk steeg na Brexit.

De pond-inkomsten van exporterende Britse bedrijven stegen immers na de val van het pond. Iets vergelijkbaars is gaande na de verkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump.

Durf de overstap te maken

Aandelen zijn sindsdien 11% in waarde gestegen. “Als iets moeilijk en uitdagend lijkt, betekent het vaak dat het uiteindelijk aantrekkelijker beleggingen zijn,” aldus Burkhard Varnholt, plaatsvervangend chief investment officer van Credit Suisse.

Mark Haefele, chief investment officer van de vermogensbeheer tak van UBS, raadt zijn klanten aan alsnog de overstap te maken. In plaats van op zoek te gaan een iets hoger rendement op hun kastegoeden of obligatiebeleggingen, doet het leeuwendeel van zijn klanten er volgens hem goed aan de overstap naar aandelen te maken.

Het politieke risico wordt volgens hen minder. Ze verwijzen daarbij naar de uitslag van de Nederlandse verkiezingen waar de populist Geert Wilders minder winst boekte dan hij had gehoopt en bij lange na niet de grootste partij van het land werd.

Renteverhoging goed teken

De Zwitserse bankiers zien de renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank ook als een goed teken. “Het blijft moeilijk om politiek risico te prijzen”, aldus vermogensbeheerder Guido Fuerer, CIO van Swiss Re.

“Als je het fenomeen echter op een bredere manier bekijkt is de renteverhoging van de Fed een teken dat internationale omstandigheden aan het normalisren zijn. Daar profiteren beleggers op de lange termijn van.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus