Nieuws

Robeco is het meest transparant over duurzaam

De mate waarin grote Europese vermogensbeheerders transparant zijn over duurzaam beleggen varieert sterk. Robeco doet het erg goed.

De mate waarin grote Europese vermogensbeheerders transparant zijn over duurzaam beleggen varieert sterk. Dat blijkt uit onderzoek van ShareAction, een Britse non-profitorganisatie die zich hard maakt voor verantwoord beleggen.

De best presterende asset managers zijn: Schroder Investment Management, Robeco, Aviva Investors, Amundi en Standard Life Investments. ShareAction rekent Deutsche Asset Management, KBC Asset Management, Union Investment, SEB en BBVA Asset Management tot de vermogensbeheerders die het minst transaprant zijn over hun duurzame intenties.

NN IP neemt een vijftiende plek in op de ranglijst, Aegon Asset Management staat op zeventien en Achmea Investment Management twee plaatsen lager. MN, op plaats 34 de slechtst presterende Nederlandse asset manager, reageerde niet op verzoeken tot informatie van ShareAction. 

Nederlandse en Franse vermogensbeheerders zijn volgens ShareAction Europese koplopers in transparantie over het stemgedrag tijdens aandeelhoudersvergaderingen en de mate van engagement.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie