Nieuws

Green bonds voor duurzame mixfonds NN

NN IP voegt groene obligaties toe aan het NN Patrimonial Balanced European Sustainable sub-fonds.

NN IP voegt groene obligaties toe aan het recent gelanceerde NN (L) Patrimonial Balanced European Sustainable sub-fonds.

Na de recente herlancering van het fonds op 15 december 2016 en de belangstelling van particuliere en institutionele beleggers die zoeken naar manieren om een positieve bijdrage aan het milieu te leveren, is NN Investment Partners gestart met het opnemen van groene obligaties in dit duurzame multi-asset fonds, aldus de assetmanager in een persbericht.

"Om het duurzame profiel van het fonds verder te versterken hebben we een substrategie toegevoegd die zich richt op groene obligaties, voornamelijk uitgegeven door semi-staatsinstellingen en supranationale instellingen."

Om ervoor te zorgen dat de beleggingen echt duurzaam zijn en niet slechts een groen laagje hebben, voert NN een onafhankelijke beoordeling uit of de Green Bond Principles van de International Capital Market Association worden nageleefd en passen ze aanvullende emittentscreening toe op basis van milieucriteria.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen