Nieuws

Gokken op Europese aandelen

Hedgefondsmanager David Tepper is positief over aandelen, vooral Europese. Amerikaanse obligaties zijn daarentegen geen goed idee.

De Amerikaanse miljardair en hedgefondsmanager David Tepper vindt dat het tijd wordt voor een gokje op Europa. De markt is goedkoop en het gevaar van een uiteenvallen van de euro is nihil. Tepper denk dat als de verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland eenmaal achter de rug zijn, de markt vleugels kan krijgen.

Tepper zegt dit in een interview met de televisiezender CNBC. Ook over Amerikaanse aandelen blijft hij op de lange termijn positief, ook al rijzen de koers-winstverhoudingen momenteel de pan uit.

Feit is dat de deregulering die Donald Trump wil doorvoeren de economie een stevige oppepper zullen geven. Hetzelfde geldt voor verschillende stimuleringsmaatregelen zoals lagere belastingen.

Verknallen met handelsoorlogen

Tepper: "Zo lang de Republikeinen de zaken niet verknallen met rare dingen zoals handelsoorlogen, is de kans groot dat de groei oploopt tot 3%".

Dat betekent wel dat de rente omhoog zal gaan in de Verenigde Staten. Tepper -  de oprichter van hedgefonds Appaloosa Management - verwacht dat de Fed hierop in hoog tempo zal reageren met een serie renteverhogingen met alle gevolgen voor de obligatiemarkt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen