Nieuws

Sterke netto-instroom AXA IM

Axa Investment Managers(AXA IM) heeft de netto-instroom in 2016 met 35% zien stijgen, het equivalent van 56,4 miljard euro.

Axa Investment Managers(AXA IM) heeft de netto-instroom in 2016 met 35% zien stijgen, het equivalent van 56,4 miljard euro.

De Franse vermogensbeheerder eindigde het jaar met een totaal beheerd vermogen van 717 miljard euro. Dat betekent een toename van 7% ten opzichte van een jaar eerder. De winst is daarentegen met 2% gedaald tot 1,21 miljard euro.

AXA IM heeft een druk jaar achter de rug. De vermogensbeheer kocht de Australische vastgoedmanager Eureka Funds Management, richtte een real assets private equity- team op en een beleggingsteam in Hong Kong dat zich focust op liquide absolute return-strategieën.

Ook werd een kantoor in Mexico geopend, kreeg het Japanse kantoor uitbreiding en gaf Beijing toestemming om de Chinese markt te betreden.

Axa IM CEO Andrea Rossi gaf aan actief op zoek te zijn naar nieuwe overnamekandidaten en bestempelde de groei van het bedrag aan retailbeleggingen als topprioriteit.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie