Nieuws

Pimco GIS Income Fund is elite

Het Pimco GIS Income Fund, is in januari in Europa door de grens van twintig miljard euro aan beheerd vermogen gebroken.

Het flexibele obligatiefonds van Pimco, Pimco GIS Income Fund, is in januari in Europa door de grens van twintig miljard euro aan beheerd vermogen gebroken.

De teller staat op 21,4 miljard euro en daarmee moet het vlaggeschipfonds van Pimco slechts drie beleggingsfondsen in de regio voor zich dulden die nog groter in omvang zijn: het AP7 Aktiefond (33,3 miljard euro), Standard Life Investment Global Absolute Return Strategies (29 miljard) en Carmignac Patrimoine (21,4 miljard).

Het Pimco GIS Income Fund, het grootste obligatiefonds in Europa, mocht in 2016 liefst 6,8 miljard euro aan instroom verwelkomen. In januari was het met een instroom van 1,2 miljard euro het snelst groeiende vastrentende fonds in Europa, en passeerde het de grens van twintig miljard euro aan fondsvermogen volgens Morningstar.

Het Pimco GIS Income Fund dat benchmarkvrij en flexibel belegt in schuldpapier zag in 2012 het levenslicht. Het was volgens Pimco aanvankelijk vooral populair onder kleine beleggers, maar de laatste jaren stappen ook institutionele beleggers in.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's