Nieuws

Splijtzwam beleggers Europa en VS

Het gat in vertrouwen tussen Amerikaanse en Europese institutionele beleggers neemt steeds grotere vormen aan.

Het gat in vertrouwen tussen Amerikaanse en Europese institutionele beleggers neemt steeds grotere vormen zien. De maandelijkse Investor Confidence Index van State Street Global Exchange laat zien dat het vertrouwen van Europese institutionele beleggers daalt, terwijl dat van Noord-Amerikaanse beleggers stijgt.

Het vertrouwen onder Europese beleggers daalde met 9,3 punten naar 83,3. Daarmee is het vertrouwensniveau in Europa lager dan het sinds begin 2016 geweest is. Het vertrouwen in Noord-Amerika steeg met 3,8 punten naar 94,7. Wereldwijd is het vertrouwen met 1,6 punten naar gedaald 92,9.

Het Aziatische vertrouwen daalde met 4,0 punten naar 104,0. Een score van 100 duidt op een neutrale risicobereidheid.

Michael Metcalfe, head of global macro strategy bij State Street Global Markets, noemt de groeiende politieke zorgen over verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland als belangrijkste reden voor het dalende vertrouwen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie