Nieuws

Aandelen zijn nog niet te duur

Ondanks de rally zijn aandelen volgens fondsmanager Laurence Taylor van T. Rowe Price niet overgewaardeerd.

Er is geen reden om aan te nemen dat we vlak voor een nieuwe beurscrash staan. Aandelen zijn - zeker in de Verenigde Staten - niet goedkoop, maar daar zijn ook redenen voor zoals de aantrekkende winstgevendheid van bedrijven en de overvloed aan liquide middelen in het systeem. Dat zegt fondsmanager Laurence Taylor van T Rowe Price Associates.

Taylor: "In volwassen bullmarkten is de sleutel tot succes om niet te vroeg bearish te worden. Zo lang de cyclus van verbetering van economische indicatoren voortduurt en de waarderingen niet onrealistisch hoog zijn, zijn er mogelijkheden voor positieve rendementen."

Taylor geeft aan dat de wereldwijde koers-winstverhoudingen nog lang niet het niveau van rond de eeuwwisseling hebben bereikt. De MSCI World index heeft nu een koers-winstverhouding van iets meer dan 16,2. In 2000, op het hoogtepunt van de internetluchtbel, was dat rond de 26.

Saaie details

Wat de beurs bovendien een steun in de rug geeft is de grote hoeveelheid liquide middelen die zich in het systeem bevinden. Veel van dat geld kan zijn weg nog vinden naar bedrijven en/of de beurs.

Ondertussen waarschuwt Taylor beleggers toch ook voorzichtig te opereren. Hij vindt net als veel andere aandelenanalisten dat beleggers zeker waar het Donald Trump betreft teveel uitgaan van wat er allemaal goed kan gaan in plaats van zich bezig te houden met de saaie details van wat er allemaal verkeerd kan gaan.

Een indicator die hij zelf nauwgezet in de gaten houdt is de inflatie in de VS. Voor hem is een inflatie die zich beweegt tussen de 1 en 4% een positief signaal. Als de infatie hoger wordt dan krijgen bedrijven het moelijker hun winstgevendheid te verbeteren. Is de inflatie lager dan duidt dat op onderbesteding.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen