Nieuws

Capital pareert kritiek Buffett

Capital Group is het oneens met de opmerking van Warren Buffett dat actieve beleggingshuizen honderd miljard dollar hebben verbrast.

Capital Group is het niet eens met de opmerking van belegger Warren Buffett dat actieve beleggingshuizen in het afgelopen decennium honderd miljard dollar hebben verbrast door te hoge kosten te rekenen.

In een commentaar op de annual lettter van Buffett schrijft de vermogensbeheerder met 1.400 miljard Amerikaanse dollar onder (vooral actief) beheer het deels eens te zijn met de kritiek, maar op sommige punten niet. CityWire citeert uit het commentaar.

“De beleggingsfilosofie van Capital Group lijkt sterk op die van Buffett in de zin dat we geloven dat lange termijnbeleggen en het vinden van goed geleide, ondergewaardeerde bedrijven met goede groeivooruitzichten in combinatie met een lage omzet van aandelen voordelen heeft.”

Passief beleggen 

“We begrijpen ook zijn opmerkingen over passief beleggen, maar veel onderzoeken (niet Buffett zelf) gaan voorbij aan het belangrijke punt dat hoewel dat de gemiddelde actieve beheerde de markt niet verslaat een select gezelschap dat wel doet. En zij laten zien dat ook op lange termijn te doen.”

Capital Group wijst onder andere op het eigen vlaggenschip, het Investment Company of America fonds, dat het al 41 jaar op rij beter doet dan de S&P 500, ondanks de claim van Buffett dat passief de beste strategie is voor de Amerikaanse aandelenmarkt.

Buffett prees in zijn laatste annual lettter Vanguard-oprichter John Bogle als een held omdat hij beleggers met zijn ETF’s beschermt tegen de hoge kosten van actief beheer. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie