Nieuws

Asset manager digitale achterloper

Vermogensbeheerders zijn geen technologische wereldbestormers. De adaptie van innovatieve technologie gaat langzaam.

Een meerderheid van de vermogensbeheerders omarmt nieuwe technologie langzaam, blijkt uit een wereldwijd onderzoek van State Street onder tweeduizend beleggers en vijfhonderd beleggingsdienstverleners.

Volgens de Amerikaanse vermogensbeheerder zijn er drie ingrediënten noodzakelijk die financiële dienstverleners nodig hebben om digitaal te excelleren: integratie, integriteit en inzichten.

Succesvolle innovatieve bedrijven integreren interne en externe data, halen inzichten uit die data om besluitvorming te verbeteren en beschermen de integriteit van deze data met het hoogst mogelijke niveau van cyberveiligheid.

Digitale achterlopers

De praktijk is echter weerbarstig. Veel beleggingsinstellingen zijn ‘digitale achterlopers’ die innovatie slechts langzaam omarmen in vergelijking met hun peers die ‘digitaal voorop lopen.'

Europese beleggingsinstellingen noemen een innovatieve cultuur het belangrijkste element van succesvolle digitale transformatie, evenals het organiseren van een goed presterend digitaal team met toegewijde voorvechters en het verwerven van het juiste talent en de juiste technische expertise.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen